пʼятниця, 28 вересня 2007 11:29

У Києві тріснула висотка

У Київській міській державній адміністрації створено тимчасову міську комісію з розслідування причин виникнення тріщин в житловому будинку за адресою: вул. Макіївська, 10, в Оболонському районі.

Як повідомили в прес-службі КМДА, відповідне розпорядження підписав 27 вересня Київський міський голова Леонід Черновецький.

Згідно з прийнятим рішенням, до складу комісії увійшли 18 осіб із числа керівників та фахівців профільних служб міста. Створена комісія має впродовж двох тижнів встановити причини виникнення тріщини в будинку на Макіївській, 10, та надати свої пропозиції щодо подальшого використання цього будинку.

Відповідальним за роботу комісії призначено першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка.

Тим часом оперативний черговий Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА повідомив сьогодні, що впродовж останньої доби ніяких сигналів від мешканців цього будинку щодо погіршення стану будівлі не надходило.

В прес-службі міської держадміністрації також поінформували, що ситуація перебуває під контролем начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Віталія Пшеничного.

За даними КМДА, перші тріщини з"явились в будинку по Макіївській, 10, десь два тижні тому. Зазначений будинок зведений у 1994 році. Зараз поряд з ним ведеться будівництво двох висоток. Роботи проводить "Київміськбуд-1". Однак, як зазначили в прес-службі міськдержадміністрації, будівництво було призупинено відразу після того, як стало відомо про тріщини.

З посиланням на інформацію Пшеничного у прес-службі повідомили, що зараз триває експертиза щодо встановлення причин виникнення тріщини у вказаному житловому будинку. Розглядається два варіанти: перший, що це сталося через нові будівництва поряд, другий – що були зроблені помилки при будівництві самого будинку N10.

Як сказав Пшеничний, спираючись на попередні дані Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій, станом на 26 вересня проживання в зазначеному житловому будинку не становить для його мешканців небезпеки. "Адже за добу розкриття тріщини не перебільшує 1 мм, що не є критичним", - зауважив Пшеничний.

Він також поінформував, що у випадку, якщо причина руйнування будинку буде пов"язана з роботами про зведенню нових будинків поряд з Макіївською, 10, то компанія "Київміськбуд-1" готова профінансувати та виконати ремонт постраждалих квартир.

В КМДА повідомили, що з цього питання вже проведено два засідання Комісії з питань надзвичайних ситуацій. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Києві тріснула висотка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути