Ексклюзиви
субота, 19 липня 2008 17:21

У Києві помер військовий розвідник генерал-майор Черних

У Києві на 87-му році життя помер генерал-майор у відставці Митрофан Юхимович Черних, який прослужив у військовій розвідці понад 60 років.

Як повідомили у прес-службі Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони, усе своє життя М.Черних присвятив благородній справі захисту Вітчизни, працюючи у системі військової розвідки колишнього Радянського Союзу, а потім і незалежної України. "Перебуваючи на заслуженому відпочинку, продовжував працювати доцентом кафедри розвідки Національної академії оборони України, передаючи свій досвід молодому поколінню захисників України", - зазначили у прес-службі.

Особовий склад ГУР МО та ветерани розвідки висловили співчуття рідним та близьким у зв"язку зі смертю генерал-майора у відставці М.Черниха.

Генерал-майор у відставці М.Черних народився 7 вересня 1921 року в селі Чулок Бутурлинського району Воронезької області. По закінченню десятирічки навчався в технікумі радянської торгівлі. У червні 1941 року закінчив Орловське кулеметно-артилерійське прикордонне училище. У липні 1945 року 24-річний майор М.Черних був направлений у розвідувальну школу (розвідувальний факультет Військової академії імені Фрунзе). З 1948 році навчався у Військовій академії Радянської Армії.

М.Черних провів майже 3 роки у в"язниці для особливо небезпечних злочинців в місті Мешхед, на сході Ірану, після звинувачення у шпіонажі.

Нагороджений багатьма орденами та медалями України та колишнього СРСР, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Києві помер військовий розвідник генерал-майор Черних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути