середа, 12 вересня 2007 08:54

У Києві перейменують 130 вулиць з радянськими назвами

Вчора  заступник голови Київської міської адміністрації (КМДА), заступник голови комісії з питань найменувань і пам"ятних знаків КМДА Сергій Рудик заявив, що комісія має намір перейменувати понад 130 вулиць столиці, назви яких пов"язані з тоталітарним періодом в історії України.

Рибак роз"яснив, що запропонований на розгляд комісії перелік вулиць містить 131 назва вулиць Києва, хоча цей список може змінитися.

За його інформацією, для перейменування будуть запропоновані одночасно декілька вулиць з однаковими назвами, проте увесь перелік планується підготувати до кінця поточного року.

Також до кінця поточного року планується створити новий реєстр всіх вулиць Києва, оскільки останній довідник "Вулиці Києва" видавався ще в 1995 році.

Крім того, найближчим часом в КМДА буде видано розпорядження і створена робоча група чиновників спільно з фахівцями, які з"ясують питання відносно перейменуванні вулиць, пише "Комерсант".

Зараз ви читаєте новину «У Києві перейменують 130 вулиць з радянськими назвами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути