Ексклюзиви
неділя, 09 листопада 2008 15:30

У Києві неможливо купити долар

Купити в Києві американську валюту непросто, зате її виставляють за поміркованою ціною - в середньому 5,80. Виправдання торговців з приводу нестачі долара та євро просте: вони продають лише те, що їм принесли, а люди нині з іноземною валютою прощатися не хочуть.

Напередодні у столиці купити долар було практично неможливо. Фахівці кажуть: це пов"язано з останньою постановою Нацбанку України, який заборонив комерційним банкам продавати валюту дорожче, ніж на півтора відсотка від офіційного курсу. А це невигідно самим фінансовим установам, бо один відсоток з валютних операцій вони віддають у Пенсійний фонд. А працювати без прибутку і тим більше собі у збиток ніхто не буде. Саме тому готівкові долар і євро притримують.

Тим часом біля обмінників знову з"явилися чорні міняйли, у них валюта є завжди, але за іншим курсом. З нового ж року НБУ планує закрити всі обмінні пункти, тож придбати будь-яку іноземну валюту можна буде лише у банку, повідомляє ICTV.
Зараз ви читаєте новину «У Києві неможливо купити долар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути