четвер, 29 травня 2008 15:13

У Києві безпечно купатися тільки на 12 пляжах (перелік)

Цього сезону київська влада дозволила відвідувати тільки 12 столичних пляжів, хоча минулого року "офіційних купалень" було 27. Правда, ще 14 Київська міська адміністрація назвала "перспективними": їх можуть відкрити після впорядкування.

Перелік дозволених пляжів затверджений розпорядженням КМДА. У Деснянському районі можна буде відвідувати пляж Чорторий (у парку Дружби народів на Дніпрі), в Дарницькому - Сонячний (на озері Сонячне), в Оболонському - пляж Пуща-Водиця (ставок на річці Горенка) і Вербний (озеро Вербне).

У Дніпровському районі - Центральний (на Трухановому острові), Веселка (озеро Веселка), Венеція і Молодіжний (Долобецький острів), Дитячий, Передмісцева слобідка і Золотий (острів Передмісцева слобідка), Тельбін (озеро Тельбін).

Ще 14 пляжів і зон відпочинку є перспективними для відпочинку тільки у разі їх впорядкування.

Це пляжі Галерний (залив Галерний) і Дніпровська рив"єра (острів Жуків), Троєщина і Десенка, Осокорки, Верхній (залив Собаче гирло по вулиці Надрічковій), Редькино (озеро Редькино по вулиці Богатирській) і Наталка (залив Наталка), Веселка (Нікольська слобідка), Лісовий (озеро Лісове), Русанівка (Русанівська коса), Горбачиха (урочище) і Довбичка (Труханов острів), Святошино (ставок N14 на річці Нивка).

Крім того, КМДА перераховує 37 зон відпочинку біля води. Серед них - Голосіївський парк імені Рильського, Жуків острів, парк Дружби народів, Русанівська коса, Нікольська слобідка, Труханов острів і Гідропарк, затоки Верблюд, Наталка, Собаче гирло, Центральне озеро, ставок на річці Нивка і озеро Віра, Совська балка, парки Відрадний і Нивки та інші.

Разом з тим влада категорично не рекомендує купатися в 42 ставках, каналах і озерах. Це - Голосіївські, Дідоровські, Совські, Мишеловські ставки, ставки на Теремках-2, озера Нижній Тельбін, Вирлиця, Пономарівське, Діамантове, Бобровня, Гнілуша, Кругле, Берізка (Гідропарк), Віра, Куренівське, Сирецьке, Петровське, Видубицьке, Либідське, водоймища на проспекті Бажана, штучні озера Опечінь, затоки Верблюд, Центральне озеро і Русанівський канал.

Зазначимо, що офіційно пляжний сезон відкривається, коли температура води у водоймищах досягає +18 градусів. Станом на 29 травня температура води в Чорному морі складає +13-18, біля Феодосії +9, у Азовському морі +17-19, у Дніпрі біля Києва +17, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Києві безпечно купатися тільки на 12 пляжах (перелік)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути