пʼятниця, 27 червня 2008 15:02

У Китаї у День боротьби з наркотиками стратили шістьох наркоторговців

У Китаї страчено шість наркоторговців за контрабанду і продаж зілля в особливо великих розмірах. Зокрема, з життям розпрощалися два китайця, які були визнані винними в контрабанді, транспортуванні і збуті 775 кілограмів героїну. Зазвичай в КНР до вищої міри покарання засуджуються за продаж 50 грам цього наркотика.

Смертні вироки приведені у виконання в День боротьби з наркотиками.

Всього за чотири місяці 2008 року в країні було розкрито 10,883 тисяч справ про наркоторгівлю, у в"язницю потрапили майже 13,5 тисяч зловмисників. 4,6 тисяч з них отримали серйозні покарання: позбавлення волі від п"яти років до довічного або страту.

За останніми даними, на сьогодні в КНР налічується до 2,3 мільйонів наркоманів. Близько 80% любителів зілля вживають героїн. Останнім часом різко зросла кількість людей, що споживають нові синтетичні наркотики.

Зазначимо, що страта за розповсюдження наркотиків передбачена в багатьох країнах Азії.

Так, 5 вересня 2007 року в Ірані повісили відразу 21 засудженого за звинуваченням у контрабанді наркотиків.

Чотирьох злочинців, визнаних винними в контрабанді наркотиків, бандитизмі, нелегальному володінні зброєю і збройному опорі силам правопорядку, стратили публічно в місті Шираз - адміністративному центрі провінції Фарс.

Так, минулого року в цій провінції, розташованій на південному заході країни, - на березі Персидської затоки, страчували по одному засудженому на тиждень.

Ще 17 наркоторговців повісили рано-вранці в провінції Хорасан Разаві, на кордоні з Афганістаном - світовим лідером з виробництва героїну.

Як повідомляють західні ЗМІ, основна маса наркотиків потрапляє до Ірану саме з Афганістану, де в 2006 році був побитий рекорд з виробництву опіума - основної складової героїну.

Велика частина цих наркотиків через територію Ірану потрапляє на ринки європейських і арабських країн. Проте вони знаходять споживача і в самому Ірані, де налічується більше двох мільйонів наркоманів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Китаї у День боротьби з наркотиками стратили шістьох наркоторговців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути