Ексклюзиви
середа, 20 червня 2007 12:16

У Китаї студент отруїв талієм трьох однокурсників, які перестали з ним дружити

У китайській провінції Цзянсу на сході країни студент місцевого університету отруїв талієм трьох однокурсників. Причиною замаху на життя молодих людей стало те, що вони перестали дружити з образливим отруйником.

Як повідомляє агентство Xinhua, розслідування поліції почалося після того, як до лікарні потрапив один з потерпілих з сильними спазмами в шлунку, блювотою і біллю в грудях. Молода людина повідомила, що у двох його друзів спостерігаються ті ж симптоми.

За словами потерпілого, це почалося після того, як однокурсник Чанг 31 травня запросив їх на вечерю в їдальню Китайського гірничо-технологічного університету в місті Сюйчжоу.

Співробітники Китайського центру по контролю і попередженню захворювань обстежили хворих і прийшли до висновку, що студенти отруєні високотоксичною речовиною талієм.

На допиті студент першого курсу Чанг зізнався, що умисне отруїв своїх однокурсників. За його словами, він зробив це через те, що раніше молоді люди дружили з ним, а потім вирішили виключити його з компанії.

Чанг заявив поліції, що вирішив дати їм відчути "смак мук від отруєння". Він розмішав талій в пляшці води, а під час вечері, коли приятелі вийшли з-за столу, додав воду в їх їжу.

Як повідомили поліції однокурсники Чанга, він був замкнутий в собі, а студенти часто погано поводилися з ним.


Отруєння - улюблений спосіб мести китайців

Масові отруєння - не рідкість в Китаї. Найчастіше китайці люблять труїти один одного щурячою отрутою. Причиною отруєнь стає заздрість до конкурентів або особиста помста за образу.

Зокрема, в 2003 році в Китаї був страчений власник ресторану, визнаний винним в отруєнні щурячою отрутою 38 людей. Як встановило слідство, Чен Чженпін підсипав щурячу отруту в блюда конкуруючої закусочної.

Жертвами зловмисника стали школярі, що в основному снідали там, крім того, близько 300 людей було госпіталізовано з симптомами важкого отруєння. Постраждалі в ресторані їли традиційні кунжутне печиво і смажені рисові кульки.

Китайська поліція заарештувала Чена наступного дня після інциденту в 600 км. від Нанкіна. Він зізнався, що хотів навести поліцію на слід конкурента.

У 2001 році китайська поліція заарештувала двох власників фабрики по виробництву локшини, яка поставлялася в 89 ресторанів і лікарні. У локшині, яка випускалася цією фабрикою, була знайдена щуряча отрута.

Згідно з офіційними даними, в Китаї в результаті отруєння продуктами харчування, зокрема, щурячою отрутою, щорічно гинуть до 100 людей, а більше 10 тис. переносять з цієї причини важкі захворювання.

Особливо токсичний засіб проти гризунів, що фігурує в подібних кримінальних справах останніх років, давно заборонений до продажу і випускається незаконно в сільській місцевості, повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «У Китаї студент отруїв талієм трьох однокурсників, які перестали з ним дружити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути