пʼятниця, 15 лютого 2008 10:15

У Китаї стався вибух на найбільшому складі петард: пожежу гасили більше 30 годин

Більше 30 годин знадобилося пожежникам, щоб загасити пожежу на найбільшому в Китаї складі петард, повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на місцеві ЗМІ. Більше 160 жителів найближчих до складу будинків були евакуйовані в терміновому порядку.

О 3.30 ранку за місцевим часом (о 22.30 за київським) у четвер з не встановленої поки що причини на складі в місті Фошань південнокитайської провінції Гуандун стався вибух, що викликав сильну пожежу. У боротьбі з вогнем брали участь 26 пожежних машин і один пожежний танк.

Даний склад займає площу 11,5 гектарів, на яких розташовано 20 складських приміщень, розрахованих на 300 тис. ящиків із петардами. Тільки тому, що вибух на складі стався вночі, вдалося уникнути серйозних жертв: за словами очевидців, двоє людей отримали поранення і були доставлені в лікарню.
Разом з тим, в результаті вибуху і пожежі постраждали близько 100 будинків найближчих до складу, практично в усіх будинках вибито шибки, через високу температуру деформувалися металеві конструкції.

Керівництво компанії, якій належить склад, затримане поліцією, ведеться розслідування, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї стався вибух на найбільшому складі петард: пожежу гасили більше 30 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути