Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2007 13:06

У Китаї на шахті від задухи загинули вісім гірників

Вісім гірників загинули від задухи на шахті в повіті Люйюань у північній китайській провінції Хебей.

Про це повідомило у вівторок агентство Сіньхуа з посиланням на провінційне управління по контролю за виробничою безпекою.

За попередніми даними, трагедія відбулася під час вибухових робіт на шахті.

Місцеві жителі повідомили владі про трагедію на шахті у понеділок опівдні, а також про те, що в шахті заблоковано вісім чоловік. Рятувальні роботи завершилися тільки вранці у вівторок, коли рятувальникам вдалося витягнути з шахти тіла загиблих.

Аварії, що супроводжуються загибеллю людей, нерідке явище на китайських малих і приватних шахтах і невеликих гірничорудних підприємствах. Центральний уряд КНР прийняв у  середині 2005 року трирічний план закриття нелегальних або таких, що не мають необхідних умов для виробництва малих вугільних шахт. Згідно цього  плану, до літа 2008 року повинні повністю припинити всі роботи і закритися 10 тисяч таких підприємств. Подальші аварії на вугільних шахтах змусили владу прискорити цей процес. Всі 10 тисяч шахт, які функціонують незаконно або такі, що не мають необхідних умов для забезпечення техніки безпеки, повинні бути закриті на півроку раніше - до кінця нинішнього року, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «У Китаї на шахті від задухи загинули вісім гірників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути