Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2007 10:08

У Китаї горить 28-поверхова офісна будівля: 19 осіб загинули

У місті Веньчжоу у Східному Китаї (провінція Чжецзян) загорілася  28-поверхова офісна будівля. У результаті пожежі загинули 19 осіб. За попередніми даними, у будівлі заблоковано понад сто осіб. У гасінні пожежі беруть участь кілька десятків  пожежних машин, повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на китайське агентство "Чжунго сіньвеньше".

Вогонь спалахнув вранці на першому поверсі. Полум"я швидко перекинулося на другий поверх і відрізало людей від виходу. У будівлі утворилося сильне задимлення, евакуація ведеться з верхніх поверхів.

Нагадаємо, що в результаті пожежі, яка спалахнула наприкінці жовтня на нелегальній взуттєвій фабриці на південному сході Китаю, загинули 36 осіб, понад 20 постраждали. Пожежа сталася у провінції Фуцзянь у торговий-виробничому центрі, що діяв без ліцензії, заявило Державне управління безпеки праці. Щороку в Китаї в результаті пожеж, вибухів та інших нещасних випадків на виробництві гинуть тисячі людей. Найчастіше подібні інциденти пов"язані з недотриманням техніки безпеки і відсутністю необхідного устаткування.

Наприкінці серпня у Шанхаї загорівся один з верхніх поверхів недобудованого хмарочоса Міжнародного фінансового центру. За словами працівників служби, що обслуговує будівлю, пожежа, швидше за все, була викликана неполадками в роботі будівельного ліфта. Вони повідомили, що вогонь був невеликим, але пориви вітру рознесли велику кількість диму, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї горить 28-поверхова офісна будівля: 19 осіб загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути