вівторок, 24 липня 2007 15:52

У китайця на обличчі "виросла" 15-кілограмова пухлина (ФОТО)

 

Китайські лікарі почали операцію з видалення 15-килограмової пухлини з обличчя та шиї жителя провінції Хунань, який отримав прізвисько "людина-слон".

Пухлина на обличчі Чункая почала рости ще в дитинстві. "Його голова ставала все більше і більше з кожним роком", - відзначив сусід чоловіка. Наріст 57 см в довжину і 97 см в периметрі дістає Хуану, зростання якого 135 см, майже до коліна. У віці 25 років Чункай втратив всі свої зуби, із-за величезної ваги пухлини відбулося викривлення хребта.

УЗІ показало, що пухлина Чункая заповнена складною мережею капілярів і, за словами медперсоналу лікарні, якщо хірургам не вдасться зупинити кров, то пацієнт може померти від крововтрати через дві хвилини. Хірурги попередили пацієнта, що постараються вирізувати найнебезпечніші частини пухлини, через які деформувалися кістки шиї і грудей.

Нейрофіброматоз або хвороба Реклінгхаузена - спадкове захворювання, що приводить до появи множинних пухлин нервової тканини, - нейрофібром.

При розвитку хвороби на шкірі або в її товщі з"являються множинні пухлини різних розмірів, м"якій консистенції, з пігментними плямами різної величини і забарвлення. При нейрофіброматозі можливі зміни кісткової структури і деформація хребта. Хвороба може вражати також центральну нервову систему, іноді виявляєть фізичне і психічне недорозвинення.

Сучасна терапія дозволяє стримувати розвиток пухлини, проте єдиним способом хоч якось полегшити життя пацієнта є хірургічна операція. Втім, і вона не завжди ефективна, оскільки пухлина може утворитися знову і навіть в більшій кількості, передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «У китайця на обличчі "виросла" 15-кілограмова пухлина (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути