Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2007 13:22

У Киргизії змінився уряд

 Президент Киргизії Курманбек Бакієв підписав укази про призначення міністрів в новий уряд. Більшість членів старого кабінету зберегли свої пости.

Зміни, зокрема, не торкнулися силового блоку: главою МВС залишився Болотбек Ногойбаєв, міністром оборони - Ісмаїл Ісаков, Державним комітетом з національної безпеки як і раніше керуватиме Мурат Суталінов. На своїх місцях залишилися також Еднан Карабаєв (МЗС), Марат Кайипов (Міністерство юстиції) і Султан Раїв (Міністерство культури).

Деякі з членів колишнього кабінету були призначені на нові посади. Так, колишній міністр фінансів Акілбек Жапаров очолив міністерство економічного розвитку, а заступник міністра фінансів Тажікан Калімбетова, відповідно, зайняла пост свого колишнього шефа.

Одним з "новачків" в уряді став колишній мер Бішкека Арстанбек Ногоєв: він отримав пост міністра сільського господарства і переробної промисловості. Керувати кабінетом буде Ігор Чудінов (у минулому - міністр енергетики і паливних ресурсів).

Нинішній уряд був сформований відповідно до нової конституції, прийнятої в жовтні 2007 року. Кандидатуру прем"єра висунула пропрезидентська партія "Ак Жол" (Світлий шлях), що перемогла на недавніх парламентських виборах. Попередній уряд протягом останнього місяця працював у  режимі "виконуючого обов"язки", після того, як прем"єр-міністр Алмаз Атамбаєв був відправлений до відставки, повідомляє ІА "24.kg".

Зараз ви читаєте новину «У Киргизії змінився уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути