понеділок, 28 січня 2008 10:15

У Кенії тривають акції протесту

Тисячі прихильників опозиції вийшли в понеділок на вулиці міста Кісуму на заході Кенії. За словами очевидців, для розгону демонстрантів поліція стріляє в повітря, передає ИТАР-ТАСС.

Протестувальники висловлюють своє незадоволення з приводу вбивств представників племені луо в містах Накуру і Найваша, де за вихідні загинули понад 100 осіб.

Міжетнічні сутички виникли в Кенії після переобрання на другий термін наприкінці грудня минулого року президента Мваї Кібакі, що належить до племені кікуйю.

Опозиція на чолі з лідером Раїлою Одінгою родом з племені луо вважає, що результати голосування сфальсифіковані, і вимагає публічного перерахунку голосів або повторного проведення виборів.

Влада відмовилася піти на такий крок. Тоді опозиція закликала до масових виступів, що перейшли в заворушення по всій країні. Раніше найагресивніше поводилися племена луо і календжін, підтримуючі Одінгу, проте тепер і кікуйю налаштовані вкрай рішуче, заявляючи, що за кожного свого представника вони готові вбити двох людей з ворожих відносно них племен.

Колишній генсек ООН Кофі Аннан, що приїхав сюди кілька днів тому, намагається сприяти врегулюванню конфлікту, але поки його зусилля не приносять очікуваних результатів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Кенії тривають акції протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути