понеділок, 03 березня 2008 11:02

У Казахстані ув"язнили 15 осіб за намір підірвати будівлю спецслужб

Суд казахстанського міста Чимкент (Південно-Казахстанська область) виніс вирок 15 жителям республіки, які були затримані в квітні 2007 року і звинувачені в підготовці терактів. Усі звинувачені визнані винними, їх засудили до позбавлення волі терміном від 11 до 19 років.

Раніше спецслужби республіки заявили, що члени цього угруповання планували висадити в повітря будівлю обласного департаменту Комітету національної безпеки (КНБ), а також убити ряд співробітників силових структур і їхніх родичів. Терористи, за інформацією силовиків, планували здійснити ці акції під час візиту в область президента республіки Нурсултана Назарбаєва.

У підозрюваних, як повідомлялося, були вилучені вибухові речовини і вогнепальна зброя. Також у них, як стверджують представники силових структур, знайшли схему будівлі обласного департаменту КНБ і список співробітників спецслужб. Прокуратура області заявила, що затримані належать до якогось "джихадистського крила салафітів" (салафізм - течія в ісламі).

Членам угруповання були пред"явлені звинувачення за дев"ятьма статтями кримінального кодексу республіки, включаючи "Тероризм", "Створення терористичного угруповання", а також "Пропаганда тероризму". Суд відбувся в закритому режимі, повідомляє ІА "Kazakhstan Today".
Зараз ви читаєте новину «У Казахстані ув"язнили 15 осіб за намір підірвати будівлю спецслужб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути