понеділок, 28 січня 2008 18:39

У Каліфорнії з"являться автомати з марихуаною

На вулицях каліфорнійських міст в найближчому майбутньому встановлять автомати, які продаватимуть марихуану, призначену для використання в медичних цілях.

Відомо, що купити наркотик можна буде лише за наявності рецепту і спеціальної ідентифікаційної карти. Адже, як відомо, найчастіше марихуану використовують для полегшення больового синдрому, а також для підвищення апетиту і скорочення нападів нудоти у пацієнтів, що піддаються хіміотерапії.

Перші два спеціалізовані торгові автомати вже діють в Лос-Анджелесі. Купити товар у цих апаратах можна, скориставшись спеціальною ідентифікаційною картою, яку можна отримати тільки після того, як буде пред"явлений рецепт, фотографія і відбитки пальців.

Фото і дані про відбитки власника заносяться на спеціальну карту і звіряються при кожній покупці наркотика.

Відзначимо, що Федеральний закон США розглядає марихуану як наркотичний засіб і забороняє її зберігання і вживання в будь-яких обставинах. В той же час закони 11 штатів допускають терапевтичне використання марихуани людьми, що страждають рядом хронічних захворювань, а також раком.

В 2007 році американські учені провели експеримент на клітинних лініях і прийшли до висновку, що речовина каннабідіол (CBD), що входить до складу марихуани, перешкоджає метастазуванню раку грудей, повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «У Каліфорнії з"являться автомати з марихуаною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути