середа, 09 лютого 2011 16:35

У Кабміні вирішили, що голографічний захист товарів і документів не потрібен

У Кабміні вирішили, що голографічний захист товарів і документів не потрібен

Кабінет міністрів України пропонує скасувати захист товарів та документів голографічними захисними елементами, як такими, що не відповідають законам України. Як повідомила прес-служба Міністерства юстиції України з посиланням на главу відомства Олександра Лавриновича, на засіданні уряду 9 лютого Кабмін ухвалив постанову, якою визнав такими, що втратили силу, низку актів Кабміну з питань захисту документів і товарів голографічними захисними елементами.

"Передбачається, що прийняття таких рішень поверне ситуацію в правове поле. Крім того, скасування обов'язкової голографічного захисту зменшить фінансове навантаження на суб'єкти господарювання, які на сьогодні, застосовують голографічний захист документів і продукції в обов'язковому порядку", - сказав Лавринович.

Він пояснив, що, ухвалюючи таке рішення, уряд виходив з того, що законами України не врегульована обов'язковість застосування голографічного захисту документів і товарів.

Так, згідно зі статтею 19 Конституції України органи державної влади, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у способи, що передбачені Конституцією та законами України.

Згадана постанова Кабміну про визнання такими, що втратили силу, урядових актів з питань захисту документів і товарів голографічними захисними елементами, набере чинності одночасно зі скасуванням дії указів президента України.

Як повідомив Лавринович, Кабмін буде рекомендувати президентові України визнати такими, що втратили силу, деякі президентські укази з питань захисту документів і товарів голографічними захисними елементами, зокрема, статтю 1 і абзаци перший і другий статті 3 Указу Президента України "Про захист документів і товарів голографічними захисними елементами" № 1239 від 15 листопада 2000 року; а також указу "Про визнання таким, що втратив силу, указу президента № 1239 від 15 листопада 2000 року" № 203 від 7 березня 2006 року.

Голографічний захист був впроваджений указами президента України, а також постановами Кабміну, які були видані відповідно до зазначених актами президента України.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Кабміні вирішили, що голографічний захист товарів і документів не потрібен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути