четвер, 30 серпня 2007 12:57

У Італії заарештовано 40 мафіозі, причетних до розстрілу в Дуйсбургу

У італійській провінції Калабрія заарештовано 40 мафіозі. Вони причетні до недавнього розстрілу в німецькому Дуйсбурзі, коли загинули 6 чоловік. У прокуратурі Італії вважають, що ці 40 чоловік є членами злочинних кланів і можуть мати відношення до вбивства шести мафіозі в Дуйсбургу. Зокрема, ордери на арешт виписані на імена двох братів двох загиблих у Дуйсбурзі, а також керівника одного з мафіозних кланів із села Сан-Лука в Калабрії.

Шестеро вихідців із Калабрії було вбито в ніч із 14 на 15 серпня неподалік від італійського ресторану в Дуйсбургу. Їхні тіла були виявлені в двох автомобілях, а на місці злочину поліція зібрала близько 70 гільз.

Практично відразу до розслідування підключилося італійське відділення Інтерполу. За даними поліції Калабрії, всі загиблі належали до однієї з двох "мафіозних сімей" громади Сан-Лука. Тому слідством відпрацьовувалася версія, що наймані кілери "сім"ї" Странжіо-Нірта приїхали до Дуйсбургу, щоб розправитися з членами ворожого їм мафіозного клану Пелле-Ромео.

Німецьке слідство активно вдавалося до допомоги громадськості для впіймання злочинців. У мережі був розміщений відеоролик із записом відеокамер зовнішнього спостереження, в якому були відображені підозрювані в убивстві. Приблизно за тиждень ролик подивилися 68 тисяч разів і незабаром поліція затримала двох підозрюваних.

Що стосується італійських органів правосуддя, то вони вперше за довгий час проводять таку масштабну операцію проти калабрійської мафії. Останні великі арешти в регіоні відбулися майже рік потому, коли в жовтні 2006 року було арештовано 34 членів так званої "ндрангети", повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «У Італії заарештовано 40 мафіозі, причетних до розстрілу в Дуйсбургу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути