пʼятниця, 22 лютого 2008 17:29

У Іспанії поліція розігнала акцію протесту проти тортур: є поранені

У Іспанії пройшла маніфестація протесту проти биття і тортур заарештованих з боку співробітників правоохоронних органів, поліція розігнала присутніх, повідомило в п"ятницю Національне радіо Іспанії.

"Маніфестація, організована Рухом за амністію і Комітетом проти тортур, пройшла у будівлі Палацу правосуддя в місті Сан-Себастьян; поліція розігнала присутніх, застосувавши палиці і сльозоточиві гази - є поранені і затримані", - відзначило радіо.

"Маніфестанти вимагали суду над цивільними гвардійцями (жандармами), що заарештували в грудні минулого року двох молодих басків за підозрою в тероризмі, після чого один із заарештованих - Ігор Порту (IgorPortu) - був доставлений в реанімацію з численними слідами побоїв і тортур".

За словами самого арештованого, його били і катували протягом декількох годин.

Електронна версія газети "Mundo", яка також публікує інформацію про маніфестацію, пише, що "причиною її розгону можливо послужила відмова учасників акції прибрати плакат", що називав "катами" співробітників правоохоронних органів.

Газета також наводить слова представника Руху за амністію Жосу Еспарси (JosuEsparza), який заявив журналістам, що "посадові особи в Іспанії, викриті в тортурах, рідко потрапляють під суд, а якщо їх і судять, то потім амністують".

Цю інформацію підтвердив агентству голова іспанського відділення відомої правозахисної організації "Міжнародна амністія" (AmnestyInternational) Естебан Бертран (EstebanBertran), відзначивши, що випадок з Порту - далеко не єдиний, і що його організація "не раз зверталася до іспанської влади з вимогою змінити ситуацію", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Іспанії поліція розігнала акцію протесту проти тортур: є поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути