Ексклюзиви
середа, 24 вересня 2008 15:13

У Ірані з"явилися мусульманські Барбі і Кен (ФОТО)

У Ірані почався продаж Сари і Дари - мусульманського аналога Барбі і Кена, пише британська газета TheDailyTelegraph.

Ляльки-близнята Сара і Дара розроблені іранським урядовим Інститутом інтелектуального розвитку дітей і молоді спеціально для того, щоб протистояти шкідливому впливу американської Барбі на підростаючих мусульман і сприяти впровадженню традиційних ісламських цінностей.

До того, як з"явитися на прилавках магазинів іграшок, персонажі Сара і Дара з"явилися на сторінках шкільних підручників, щоб діти звикли і полюбили їх. Ляльки коштують на третину дешевше тих, що поставляються з США Барбі і Кена - близько семи доларів - і продаються в комплекті з відеоісторіями про їх життя.

Згідно з розробленим творцями ляльок сценарієм, Сарі і Дарі по вісім років, вони скромно одягнені, завжди допомагають один одному і звертаються за порадами до своїх люблячих батьків. Хоча Сара ще може, по ісламських законах, з"являтися в громадських місцях з відкритою головою, виготівники приклали до всіх чотирьох модифікацій ляльки-дівчинки білу головну накидку.

Це не перший випадок витіснення Барбі з ринків мусульманських країн. У 2003 році в Єгипті з"явилася лялька Фулла, одягнена в традиційний одяг і хиджаб. Окрім одягу в комплекті з лялькою продається і рожевий килимок для щоденних молитов. Повідомлялося, що Фулла користується величезною популярністю і продається краще Барбі, тому що більше відповідає ісламським цінностям.

Зараз ви читаєте новину «У Ірані з"явилися мусульманські Барбі і Кен (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути