Ексклюзиви
понеділок, 04 червня 2007 16:39

У Ірані узаконять проституцію

Уряд Ірану вирішив боротися з дошлюбними сексуальними зв"язками серед молоді шляхом укладення так званих тимчасових шлюбів.

Для того, щоб інститут тимчасового шлюбу набув широкого поширення серед іранської молоді, планується створити спеціальну програму, контроль за якою здійснюватиметься на рівні уряду. В рамках програми зокрема передбачається проводити спеціальні лекції в іранських учбових закладах, на яких студентам пояснюватимуть переваги такого виду шлюбу.

Тимчасовий шлюб в ісламі є угодою, яку чоловік і жінка можуть укласти на будь-який термін, - від однієї години до 99 років. На відміну від традиційного браку така угода може не обумовлювати фінансові обов"язки подружжя по відношенню один до одного.

У Ірані - країні з 1979 року що живе за законами шаріату - дошлюбні і позашлюбні зв"язки строго заборонені і караються публічним биттям каменями тих, що провинилися. При цьому, майже 60 відсотків населення Ірану - люди, молодше 30 років, а середній вік вступу до браку в країні останніми роками складає 30 років для чоловіків і 26 - для жінок.

Проте ініціатива уряду вже викликала різку критику з боку радикального настроєного ісламізму, який указує, що тимчасовий щлюб може стати лише прикриттям для проституції, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Ірані узаконять проституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути