четвер, 05 квітня 2007 13:37

У Іраку збили дев"ятий вертоліт США

Американський військовий вертоліт "Блек Хоук" було збито у четвер, 5 квітня, за 30 кілометрів на південь від Багдада, недалеко від міста Латіфія (Latifiyah), що є опорною базою сунітських бойовиків, які діють в регіоні, передає Associated Press.

Інцидент стався о 7:30 ранку за місцевим часом. Вертоліт упав в сільській місцевості. Місце падіння оточили солдати армії США. Ніякої інформації про загиблих або тих, хто вижив, поки що не надходило.

За словами представника армії Іраку, який побажав залишитися неназваним, вертоліт, імовірно, обстріляли з важкого протиповітряного кулемета.

Місто Латіфія знаходиться у так званому "Трикутнику смерті", розташованому на південь від Багдада між іракською столицею і містом Кербела. Район населений шиїтами та сунітами, і відомий як одне з найспокійніших місць в Іраку.

"Блек Хоук" став дев"ятим вертольотом армії США, який збили з початку 2007 року. Востаннє 1 березня на півноч від Багдада обстрілу було піддано вертоліт "OH-58 Kiowa", який здійснив жорстку посадку. При цьому два члени екіпажу були поранені, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Іраку збили дев"ятий вертоліт США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути