Ексклюзиви
четвер, 10 січня 2008 08:21

У Іраку в замінованому будинку загинули шість солдатів США

Під час бойової операції в іракській провінції Діяла в замінованому будинку від вибуху загинули шість американських солдатів і ще четверо військовослужбовців отримали поранення. Про це в четвер повідомили представники військового командування США в Іраку.

За даними командування, інцидент відбувся в середу, коли "американські і іракські війська розвернули масштабне настання проти бойовиків "Аль-Каїди" в Діялі і ще трьох провінціях на півночі Іраку".

Як заявив командувач силами США в північному Іраку генерал-майор Марк Хертлінг, під час операції було знищено від 20 до 30 бойовиків "Аль-Каїди".

Тим часом президент США Джордж Буш в середу заявив про підтримку Вашингтоном зусиль іракського керівництва в боротьбі з тероризмом. Як повідомив офіційний представник уряду Іраку Алі ад-Даббаг, голова адміністрації США подзвонив іракському прем"єр-міністрові Нурі аль-Малікиз Ізраїлю, де він знаходиться зараз з візитом.

За словами ад-Даббага, в ході розмови, що проходила в режимі відеоконференції, Буш відзначив зусилля іракського уряду по створенню власної армії і сил безпеки, підкресливши, що вони вже досягли серйозних успіхів в протидії тероризму.

Президент США сказав також аль-Маліки, що попросить лідерів країн регіону активізувати співпрацю з урядом в Багдаді, особливо в області досягнення національного примирення в Іраку, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «У Іраку в замінованому будинку загинули шість солдатів США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути