вівторок, 29 січня 2008 08:27

У Іраку бойовики підірвали американський патруль

П"ятеро американських військовослужбовців загинули вдень 28 січня в місті Мосул, розташованому на півночі Іраку, повідомляє ВВС News із посиланням на армійські джерела.

За попередніми даними, солдати загинули в результаті вибуху автомобіля, начиненого вибухівкою. Одразу після вибуху патруль армії США потрапив під щільний вогонь із стрілецької зброї.

Американські військові називають Мосул останнім крупним іракським містом, де зберігається відчутна пристутність "Аль-Каїди". У зв"язку з цим у п"ятницю 25 січня там почалася великомасштабна операція із пошуку та знищення бойовиків.

Минулої неділі в місто та його околиці почали стягуватися армійські підрозділи, а також важка бойова техніка і ударні вертольоти.

Передбачається, що завдяки значному посиленню військової присутності в Мосулі влада Іраку зможе взяти місто під свій повний контроль і витиснути звідти терористів.

Нагадаємо, що Мосул – найбільше місто на півночі Іраку, населеній переважно курдами. Проте саме місто етнічно і релігійно неоднорідне – крім курдів там проживають араби і представники інших народностей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Іраку бойовики підірвали американський патруль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути