вівторок, 19 серпня 2008 15:08

У Індії помер найстаріший житель Землі

У Індії померла найстаріша людина Землі. За документами Хабіб Міян (HabibMiyan) народився в 1879 році (тобто, в 2008 році йому було 129 років), проте сам він стверджував, що йому 138.

Міян все життя провів в мусульманському районі індійського міста Джайпур разом з 32 своїми родичами. Довгожитель страждав частковим паралічем і втратив зір 50 років тому.

У 2003 році ім"я довгожителя з"явилося в ЗМІ: Міян мріяв поїхати до Мекки, проте у нього не вистачало грошей на подорож, не дивлячись на те, що він отримував пенсію з 1938 року. Необхідні для поїздки 5700 доларів старому надав британський бізнесмен, який прочитав історію Міяна.

Цікаво, що в 2007 році найстарішим жителем Землі був визнаний 111-річний японець Кюсю Томодзі Танабе (TomojiTanabe). Він навіть отримав сертифікат Книги рекордів Гінесса, що підтверджував його статус. Ще раніше, в 2006 році, найстарішим чоловіком Землі був визнаний пуерторіканець Емільяно Меркадо дель Торо, якому тоді виповнилося 114 років, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Індії помер найстаріший житель Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути