пʼятниця, 28 грудня 2007 11:06

У ході масових безладів у Пакистані загинули понад 10 осіб

Принаймні десять осіб загинули в ніч на п"ятницю у Пакистані у результаті масових безладів, що охопили країну після повідомлення про вбивство популярного опозиційного лідера Беназір Бхутто, повідомляють ЗМІ з посиланням на місцеві джерела.

Безладами охоплено найбільше пакистанське місто Карачі, де жила Беназір Бхутто. У місті за ніч спалені десятки машин і автобусів, розгнівані натовпи били вітрини, перевертали вантажівки. За повідомленням очевидців, в різних районах міста лунала стрілянина. Спалено кілька бензозаправних станцій, протестуючі громили магазини і банки. Телеканали повідомляють про, щонайменше, п"ять убитих і десятки потерпілих у місті.

Безлади прокотилися і по інших містах країни. Натовпи вступали у сутички з поліцією в містах Хайдерабад, Лахор, Пешавар. Поліція застосовувала палиці і сльозогінний газ.

Найпотужніша хвиля протесту пройшла у південній провінції Сінд, з якої походить родина Бхутто. У ряді районів Сінда повністю зірвано залізничне сполучення. Як повідомляють телеканали, натовп увірвався у потяг, вигнав всіх пасажирів, а потім підпалив його, був також підпалений швидкий потяг "Хушханський експрес", натовп розгромив залізничну станцію Джанх Шахи.

Безлади продовжувалися і в місті Равалпінді, де напередодні була убита Беназір Бхутто. Протестуючі перегороджували вулиці, палили покришки, розгромлено кілька поліцейських ділянок і постів дорожньої поліції. Учасники протестів громили офіси проурядових партій.

Влада вводять суворі заходи безпеки у столиці Ісламабаді. На вулицях з"явилися додаткові загони поліції, на перехрестях чергують відділення спецзагонів поліції по боротьбі з безладами.

Беназір Бхутто померла у четвер вдень на операційному столі від важкого поранення, отриманого при теракті. Бойовик-смертника відкрив вогонь по автомобілю Бхутто, а потім підірвав вибуховий пристрій під час багатотисячного опозиційного мітингу у місті Равалпінді, повідомляє РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У ході масових безладів у Пакистані загинули понад 10 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути