Ексклюзиви
понеділок, 07 лютого 2011 11:42

У Харкові цілий район опинився на карантині через сказ

У Харкові цілий район опинився на карантині через сказ

Дзержинський район Харкова опинився на карантині через ... кота. Сімейна пара, яка мешкає на вулиці Мирній, вирішила поселити бездомного кота, якого покусали собаки. Тварину відмили, нагодували і залишили одужувати, але кіт, не довго думаючи, накинувся на добродушних господарів, залишивши на їхніх тілах глибокі сліди зубів.

Ветекспертиза встановила, що тварина хвора на сказ. Тепер господарям озвірілого кота загрожує довге лікування, а ветеринари і співробітники СЕС шукають в місті інших заразних тварин. Зараз район міста, обмежений вулицями Мирною, Софійською та Лопанською, а також Фастівським провулком, закрили на карантин.

"Протягом тижня у цьому районі відловлять всіх бездомних тварин, яким зроблять щеплення від хвороби. З метою профілактики можливих осередків зараження будуть дезінфіковані всі сміттєві контейнери", - повідомив віце-мер Олександр Кривцов. Власникам домашніх вихованців влада запропонувала зробити щеплення від сказу, але попросила тимчасово не вигулювати чотириногих друзів на вулиці. Собак попросили виводити лише на повідку, щоб уберегти від контакту із зараженими тваринами.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У Харкові цілий район опинився на карантині через сказ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути