понеділок, 05 листопада 2007 10:22

У Гватемалі обрали нового президента

Соціал-демократ Алваро Колом обраний новим президентів Гватемали. Підрахунок голосів ще не закінчено, результати отримані від 96 відсотків виборчих округів. Колом, проте, вже набрав 52,7 відсотків голосів, і став недосяжний для суперника, генерала у відставці Отто Переза Моліна.

На вибори прийшли лише близько 50 відсотків із шести мільйонів виборців Гватемали. Міжнародні спостерігачі повідомили, що голосування пройшло без істотних порушень.

До свого приходу в політику Колом працював інженером-технологом і займався бізнесом. Він балотувався на двох попередніх президентських виборах.

Колом не раз заявляв, що "залізний кулак" політиків, що керували Гватемалою понад 50 років, привів країну до убогості та проблем у освіті й медицині. Перше, що має намір зробити Колон, прийнявши владу від чинного президента Оскара Бергера 14 січня 2007 року, це зібрати лідерів політичних партій та соціальних груп і провести з ними консультації щодо управлінню країною.

Боротьба зі злочинністю стала ключовим питанням виборів. У 2006 році, за офіційними даними, в країні відбулося 6000 убивств. 50 політичних убивств кандидатів і їх прихильників здійснено під час кампанії до першого туру президентських виборів. Між першим і другим туром голосування були вбиті ще п"ять політиків, повідомляє в понеділок 5 листопада AFP.

Зараз ви читаєте новину «У Гватемалі обрали нового президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути