Ексклюзиви
середа, 21 травня 2008 08:28

У Грузії почалося голосування на парламентських виборах

У 8:00 ранку середи в Грузії відкрилися виборчі дільниці і почалося голосування на дострокових парламентських виборах. У виборах беруть участь дев"ять політичних партій і три виборчі блоки.

Всього на території Грузії і за кордоном працюватимуть 3676 виборчих ділянок. Кількість офіційно зареєстрованих виборців, за даними грузинської ЦВК, складає 3,4 мільйона чоловік. Кожен виборець повинен буде заповнити два бюлетні - один для голосування по пропорційній системі і один для вибору депутатів від одномандатних округів.

Новий парламент буде складений з 150 чоловік, половина з яких, згідно з недавніми конституційними поправками, потрапить в нього за партійними списками, а інша половина - від одномандатних округів. Для того, щоб потрапити до парламенту, партії необхідно подолати п"ятипроцентний бар"єр голосів.

За ходом виборів стежитимуть близько п"яти тисяч спостерігачів, з них близько трьох тисяч - іноземних.

Виборчі дільниці закриються в 19:00. Очікується, що попередні підсумки голосування стануть відомі в ніч на четвер, повідомляє агентство РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії почалося голосування на парламентських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути