четвер, 06 березня 2008 09:23

У Греції виявили античну гробницю

При будівництві дороги на грецькому острові Лефкас була виявлена гробниця, що належить до мікенськой епохи. Деяким із виявлених усередині гробниці предметів більше трьох тисяч років, і вчені вважають, що це відкриття допоможе встановити дійсне місцеположення Ітаки, що змальована в "Одіссеї" Гомера.

Гробниця є зменшеним варіантом типових для мікенськой епохи поховань. У приміщенні діаметром близько трьох метрів було виявлено декілька людських скелетів, глиняне начиння, намиста з напівкоштовних каменів та інші предмети. Знахідка має особливий інтерес у зв"язку з тим, що до сьогодні не було жодних свідоцтв про присутність мікенськой культури на острові Лефкас.

Вважається, що події, які описані Гомером в його "Одіссеї", відносяться до мікенськой епохи, що закінчилася близько 1100 року до н.е. Батьківщиною Одіссея традиційно вважається острів Ітака неподалік від Лефкаса, проте, згідно з деякими теоріями, описувана в поемі грека Ітака могла знаходитися, в тому числі, і на Лефкасі, і на острові Кефалінія, що знаходится поряд, повідомляє Лента.ru.
Зараз ви читаєте новину «У Греції виявили античну гробницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути