Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2007 12:43

У Греції почався загальний страйк

У Греції у середу, 12 грудня, почався масовий страйк. Як повідомляє Earthtimes, закриті всі держустанови, включаючи лікарні і комунальні служби. Не працює міський громадський транспорт, що привело з ранку до утворення багатокілометрових пробок, не ходять потяги, закритий міжнародний аеропорт Афін. До страйку приєднався і морський транспорт, паралізувавши, таким чином, повідомлення між островами.

Заняття в школах і університетах відмінені, в лікарнях надавитиметься тільки екстрена допомога. Бастують і грецькі журналісти, не вийшли газети, припинено віщання телеканалів, не оновлюються сайти.

Опівдні за місцевим часом в Афінах пройде мітинг, організований двома найбільшими грецькими профспілками, які об"єднують 2,5 мільйона осіб. Раніше повідомлялося, що в акції візьмуть участь 100 тисяч осіб.

24-годинний страйк оголошений на знак протесту проти пенсійної реформи, яку хоче провести грецький уряд. В ході реформи планується збільшити пенсійний вік, щоб заощадити на допомозі майбутнім поколінням пенсіонерів.

За оцінками експертів, якщо нічого не робити, то через 15-20 років бюджет перестане справлятися з виплатами пенсій і соціальної допомоги. Головні причини цього - низька народжуваність і старіння населення, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «У Греції почався загальний страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути