Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2008 09:26

У Греції докери протестують проти приватизації портів

Працівники портів у вівторок починають 48-годинний страйк на знак протесту проти планів уряду приватизовувати найбільші порти Греції, повідомили профспілки портів Пірей і Салоніки.

Страйкуючі проведуть мітинг у Салоніках. Страйкові комітети закликали уряд не допустити насильства відносно протестуючих. Минулого тижня в Афінах спецназ розігнав близько 500 докерів, використавши сльогінний газ.

Уряд країни має намір приступити до продажу акцій двох найбільших портів Греції вже в 2008 році. На думку кабінету міністрів, це допоможе зниженню державного боргу. Планується повністю переобладнати інфраструктуру і технічну базу портів, користуючись коштами стратегічних інвесторів, якими, як розраховують в уряді, стануть крупні міжнародні компанії-оператори.

Грецькі власники контролюють 18% торгових суден. Компаніям Греції належить 23% сухогрузів і п"ята частина танкерів.

Грецький уряд планує отримувати від судноплавства до 15 мільярдів євро до 2015 року, що має компенсувати близько третини торгового дефіциту країни, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Греції докери протестують проти приватизації портів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути