Ексклюзиви
понеділок, 15 жовтня 2018 14:01

У ГПУ немає часу розслідувати реальні злочини, а на опозиціонера Вілкула - час є - експерт

У ГПУ немає часу розслідувати реальні злочини, а на опозиціонера Вілкула - час є - експерт
Правоохоронці виконуючи політичні замовлення влади, демонструють повні провали в дійсно важливих питаннях. Фото: News

"У генпрокуратури завжди є можливості, щоб здолати чергову виставу на опозиційних політиків, наприклад на Валерія Дубіля, або на зняття недоторканності з пана Вілкула, який може стати кандидатом в президенти. А ось для того, щоб розслідувати обстріл автомобіля, в якому був помічник пана Юрія Одарченка з Батьківщини - тут часу немає ", - сказав в ефірі NewsOne політолог Юрій Гаврилечко.

Експерт вважає, що силовики, виконуючи політичні замовлення влади, демонструють повні провали в питаннях, які вони дійсно повинні контролювати - забезпечення безпеки і правопорядку, боротьби з корупцією.

"Починаючи з 2014 року у нас все списують на якихось диверсантів, при чому самих диверсантів не знаходять. Якщо не знаходять винних, то виникає питання - чим займається генеральна прокуратура? "- зазначив він.

Також міністр економіки 1997 - 1998 рр. Віктор Суслов, коментуючи в ефірі NewsOne розгляд регламентним комітетом ВР подання ГПУ на зняття недоторканності з одного з лідерів опозиції Олександра Вілкула, сказав: "Вілкул, нагадаємо, вже позиціонує себе, як один з кандидатів в президенти. У цих умовах треба бути з ним дуже обережним, з його переслідуванням, якщо це - спроба вибити одного з реальних кандидатів, який претендує бути представником Південно-Східної частини України, то, звичайно, в демократичній країні це не терпимо".

Нагадаємо, що раніше регламентний комітет ВР опублікував рішення за підсумком розгляду повторного подання генпрокурора на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Вілкула. У документі вказані конкретні факти фальсифікації кримінальної виробництва проти опозиціонера.

В тому числі, що свідки давали свідчення проти Вілкула під тиском. Свідка - екс-главу Дніпропетровської райдержадміністрації, 70-річного Вадима Кобиляцького без рішення суду прокуратура помістила в грудні 2017 року в неопалювальну камеру і вимагала дати неправдиві свідчення проти опозиціонера. Але навіть в цих умовах Кобиляцький не погодився оббрехати нардепа. Він підписав компроміс, запропонований прокуратурою, що йому нібито дзвонили з приймальні облдержадміністрації. Заяву свідка депутати отримали під час засідання.

Крім того, виявилося, що закони, на які посилається прокуратура, в тому числі Земельний Кодекс, припинили свою дію ще в 2001 році.

Також в ході засідання комітету Олександр Вілкул надав офіційні документи, в тому числі рішення Нікопольського суду, про те що його телефон незаконно прослуховується без дозволу парламенту.

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ немає часу розслідувати реальні злочини, а на опозиціонера Вілкула - час є - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути