четвер, 27 грудня 2007 13:55

У Германії відкрили найсучаснішу "вірусну" лабораторію

Найсучасніша мікробіологічна лабораторія в Германії стала до ладу у західнонімецькому Марбурзі (федеральна земля Гессен). Вона має найвищий - четвертий - рівень захисту. Це дозволяє проводити в ній експерименти з генетично модифікованими вірусами, що викликають смертельно небезпечні для людини захворювання. У їх числі - вірус Ебола, що є збудником гострої лихоманки з важким перебігом, вірус Ласса, що викликає геморагічну лихоманку з летальним результатом, та інші.

Приміщення нової лабораторії було відкрите після ретельної перевірки на безпеку. У ньому п"ять поверхів, з яких лише один зайнятий власне дослідницьким центром, герметично ізольованим від зовнішнього світу.

Лабораторія у Марбурзькому інституті вірусології замінить стару, яка давала змогу проводити експерименти тільки з природними вірусами. Наприкінці січня аналогічна лабораторія з четвертим рівнем захисту відкриється в Інституті тропічної медицини імені Бернхарда Нохта в Гамбурзі, уточнює ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Германії відкрили найсучаснішу "вірусну" лабораторію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути