пʼятниця, 17 березня 2006 17:58

У Франції розтанули два трупи

Раймон Мартіно та його дружина Монік довгий час були найкраще збереженими трупами у всій Франції. Перед смертю вони заповідали покласти їхні тіла до морозильника з надією, що у майбутньому наука зможе повернути їх до життя.

Проте цього тижня після 22-річного перебування подружжя у замороженому стані закінчилося. Син Мартіно помітив, що морозильник поламався, а батьки почали відтавати.

Спочатку він хотів помістити тіла назад до морозильника. Однак внаслідок поломки температура в холодильнику значно піднялася і тепер не залишається нічого, як кремувати подружжя.

Раймон Мартіно, лікар за фахом, протягом кількох десятиріч готувався до своєї смерті. Він вважав, що якщо його заморозять, то до 2050 року вчені обов"язково зможуть його оживити. У 1970 році він купив дім у районі міста Сомюр в долині річки Луари і почав будувати там у підвалі для себе морозильник. Проте першою, в 1984 році, від раку померла його дружина. Тоді чоловік помістив у холодильник її.

Вона пролежала там більше 20 років. Рахунки за електрику допомагали сплачувати відвідувачі, котрих пускали подивитися на заморожене тіло.

У 2002 році помер і Раймон Мартін. Його було поклали у морозильник до дружини.

Багато європейських країн забороняють кріоніку (заморожування трупів з метою їх оживлення). В США її дозволяють робити лише в деяких штатах, - повідомляє газета "Guardian".

Зараз ви читаєте новину «У Франції розтанули два трупи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути