четвер, 22 березня 2007 14:40

У Франції рекордна кількість жінок-кандидатів у президенти

Передвиборна кампанія офіційно почалася у Франції в четвер. Фаворитами називають главу правлячої партії Ніколя Саркозі, соціаліста Сеголен Руаяль і лідера демократів Франсуа Байру.

Усього Конституційна рада Франції офіційно зареєструвала 12 кандидатів на пост голови держави - це претенденти, що набрали не менше 500 підписів народних обранців різних рівнів. Жак Ширак, який займав пост голови республіки впродовж 12 років, оголосив про свою підтримку кандидатури Саркозі.

Перший тур голосування призначений на 22 квітня, другий - на 6 травня. Згідно з дослідженнями громадської думки, в першому турі за Саркозі готові проголосувати 29,5% виборців, за Руаяль - 25,5% і за Байру - 20,5%. Четверте місце - за лідером ультра-правого Національного фронту Жан-Марі Ле Пен. Голосувати за нього готові 12,5% французів.

Цього разу у виборах братиме участь рекордна кількість жінок-кандидатів - четверо. Крім Руаяль, у передвиборній гонці беруть участь Марі-Жорж Бюффе, яка очолює Французьку компартію, представниця партії "зелених" Домінік Вуане, а також лідер одного з лівих рухів Лют Уврієр Арлет Лагійє.

Тим часом за кількістю офіційно зареєстрованих кандидатів майбутні президентські вибори не дотягують до рекорду. Він був встановлений на попередніх виборах 2002 року, коли за пост президента боролися 16 чоловік, повідомляє РІА "Новини".


Зараз ви читаєте новину «У Франції рекордна кількість жінок-кандидатів у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути