Ексклюзиви
середа, 04 липня 2007 18:04

У Франції посилюють заходи безпеки через інциденти в Британії

Президент Франції Ніколя Саркозі доручив уряду прийняти заходи по установці додаткових камер відеоспостереження в країні у зв"язку з підвищеною терористичною небезпекою, повідомив офіційний представник французького уряду Лорен Вокє .

За його словами, Саркозі попросив уряд пропрацювати проблему установки безлічі камер, щоб зрозуміти, якою мірою розширена система відеоспостереження може сприяти безпеці у Франції.

У Великобританії, за його словами, встановлені вже 4,2 мільйона відеокамер в різних містах, тобто, одна камера охоплює приблизно 15 жителів.

У вівторок під час виступу в Національній асамблеї прем"єр-міністр Франції Франсуа Фійон заявив, що країна знаходиться під загрозою терактів і спецслужби перебувають в стані бойової готовності.

Напередодні міністр внутрішніх справ Франції Мішель Альо-Марі закликала правоохоронні органи і спецслужби посилити пильність у зв"язку із спробами терактів у Великобританії. За її словами, не дивлячись на те, що Франції "особлива небезпека не загрожує", країна "залишається потенційною мішенню терористів".

В той же час Альо-Марі відзначила, що влада вирішила зберегти антитерористичний план "Віжіпірат", що постійно діяв, на його нинішній "червоній" стадії, яка передує максимальній, - "яскраво-червоній", повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Франції посилюють заходи безпеки через інциденти в Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути