Ексклюзиви
четвер, 22 травня 2008 10:29

У Франції почався страйк працівників транспорту

Власті Франції побоюються серйозних утруднень руху транспорту через одноденний страйк залізничників і водіїв громадського транспорту, призначеного на 22 травня, передає агентство AFP.

На четвер призначено більше 80 демонстрацій. П"ять найбільших профспілок Франції пообіцяли, що декілька сотень тисяч чоловік вийдуть на вулиці на знак протесту проти пенсійної реформи. Суть реформи полягає в збільшенні кількості років робочого стажу, необхідних для отримання пенсії в повному об"ємі.

22 травня не вийшов з депо кожен другий пасажирський поїзд в країні. Паризьке метро функціонує нормально, за винятком однієї лінії, де скасована половина поїздів. Можлива також затримка і відміна авіарейсів, особливо в першій половині дня в Марселі.

Повідомляється, що за станом на сьому ранку місцевого часу пробки на під"їздах до Парижа були не більші звичайного, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Франції почався страйк працівників транспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути