Ексклюзиви
понеділок, 30 червня 2008 11:09

У Франції під час навчання глядачів розстріляли бойовими патронами

Під час показових виступів співробітників служб безпеки на південному сході Франції поранення дістали 16 людей, включаючи дітей. Співробітники спецслужб демонстрували свою виучку по звільненню заручників, і в зброї одного із спецназівців з невідомої причини виявились бойові патрони замість холостих.

У числі постраждалих - 15 цивільних. Четверо поранених знаходяться у важкому стані, включаючи трирічну дитину. Про це повідомив голова місцевої адміністрації Од Бернард Лемер.

За словами представника міністерства оборони Франції, інцидент стався під час демонстрації дій по звільненню заручників у військових казармах Лаперін. Міністерство оборони приступило до розслідування інциденту.

На даному етапі не повідомляється, з якої зброї велася стрілянина. Солдат, в чиїй зброї виявились бойові патрони, затриманий, повідомив Бернард Лемер. Він відзначив, що розглядаються дві версії подій - нещасний випадок і злочинне діяння.

Президент Франції Ніколя Саркозі в своїй офіційній заяві з приводу інциденту висловив жах у зв"язку з цією подією. Постраждалі були госпіталізовані в місцеві лікарні, важкопоранених евакуювали в лікарню Тулузи, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Франції під час навчання глядачів розстріляли бойовими патронами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути