Ексклюзиви
четвер, 13 березня 2008 08:32

У Франції до суду надійшло перше в правовій практиці прохання про евтаназію

До французького суду в середу надійшло перше в правовій практиці прохання про евтаназію від 52-річної Шанталь Себір, щопотерпає від невиліковної і прогресуючої хвороби. Суд прийняв прохання і призначив його розгляд на наступний понеділок. За словами адвоката смертельно хворої жінки Жіля Антоновича, прохання "виняткове, проте законне".

"Ця перший такий випадок для юридичного світу, але ми просимо всього лише застосувати закон від 22 квітня 2005 року про права хворих", – заявив Антонович.

За цим законом, невиліковно хворий має право відмовитися від медичних спроб продовжити йому життя. Також у нього є можливість полегшення страждань: хворий впадає в штучну кому і вмирає за десять-п"ятнадцять днів. Технічно це не є евтаназією, передає РИА "Новости".

Проте Шанталь Себір побажала померти негайно, не впадаючи в кому, в свідомості, оточена близькими. Тепер суду належить вирішити, чи дозволяє їй це закон про права хворих.

Католицька церква (як, втім, і православна) виступає категорично проти евтаназії. Справа Шанталь Себір набула великого резонансу в католицькій Франції.

Евтаназія вже легалізована в Нідерландах законом від 2002 року. У Люксембурзі аналогічний закон ухвалено в 2008 році, але поки що він не набув чинності, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Франції до суду надійшло перше в правовій практиці прохання про евтаназію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути