середа, 16 січня 2008 14:03

У Франції дальнобійник з"їв тахограф, щоб обдурити жандармів

На півдні Франції італійський дальнобійник проковтнув тахограф, що фіксує час роботи і відпочинку, щоб перешкодити жандармам зняти з приладу дані.

Відзначимо, маса комплекту тахографа складає не більше кілограма. А габаритні розміри приладу не більше 186Х58Х130 мм.

Підрозділи жандармів із забезпечення безпеки дорожнього руху у вівторок в ході звичайної перевірки зупинили 39-річного водія з Туріну на автодорозі в місті Сен-Максимен-ла-Сент-Бом департаменту Вар.

Коли жандарми приступили до перевірки даних бортових приладів, водій несподівано розламав і проковтнув прилад, за свідченнями якого вартові порядку могли б дізнатися про час його відпочинку і години, проведені за кермом, а також з якою швидкістю їхав автомобіль.

Провівши розслідування, жандарми з"ясували, що водій "поласував" приладом неспроста: він регулярно фальсифікував дані лічильника за допомогою зубочисток.

Порушника відпустили того ж дня після сплати штрафу у розмірі 1,5 тис. євро. Проте 9 червня він повинен буде стати перед виправним судом міста Драгиньян у справі про "створення перешкод контролю" і "фальсифікацію даних", повідомляє РИА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «У Франції дальнобійник з"їв тахограф, щоб обдурити жандармів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути