Ексклюзиви
четвер, 12 грудня 2019 18:04

У Фонді соцстрахування через злодійство і корупцію роками був хронічний дефіцит коштів - експерт

У Фонді соцстрахування через злодійство і корупцію роками був хронічний дефіцит коштів - експерт
Кирило Сазонов Фото: Facebook

Служба безпеки України (СБУ) викрила махінації з видачею підроблених медичних довідок у Львівській області, через які Фонд соціального страхування втратив понад 1 млн гривень.
Коментуючи цю подію на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, політичний експерт Кирило Сазонов зазначив, що через крадіжки і корупційні схеми, Фонд соцстрахування вже багато років втрачає мільйони гривень і постійно відчуває дефіцит коштів.

"Розумників, які видавали фальшиві діагнози, за які призначають соцвиплати, накрила СБУ. Але скільки ще таких схем працює в Україні? Готовий посперечатися, що в кожній області знайдуться "лавочки", що надають подібні послуги", - вважає експерт.

Він також зазначив, що при такому обсязі корупції та злодійства, який існує у сфері соцвиплат, неможливо повністю забезпечити потреби дійсно потребують.

"Природно, що забезпечити всіх бажаючих з "липовими профзахворюваннями" у Фонду соцстрахування просто не вистачить коштів, який бюджет б йому не виділили. Ось він й існує в перманентному дефіциті. Новій владі необхідно приймати жорсткі заходи, щоб зупинити цю ганебну практику", - підкреслив Кирило Сазонов.

Відзначимо, що раніше інформаційне агентство "Українські національні новини" повідомило, що у Львівській області СБУ розкрила масштабну оборудку з соцвиплатами на профзахворювання. Група чиновників, використовуючи своє становище, налагодили видачу медичних довідок з підробленими діагнозами, за яким держава зобов'язується призначати постраждалим соціальні виплати. В результаті цієї махінації Фонд соцстрахування втратив понад 1 млн гривень.

Зараз ви читаєте новину «У Фонді соцстрахування через злодійство і корупцію роками був хронічний дефіцит коштів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути