четвер, 17 квітня 2008 16:09

У Фінляндії вводять відпустку по любові

На розгляд парламенту Фінляндії поступив законопроект, в рамках якого фінські трудівники зможуть отримувати тиждень "відпустки по любові", щоб проводити його зі своїми сім"ями і коханими. Мета закону - зниження високого рівня розлучень в країні.

З даною ініціативою виступив член Соціал-демократичної партії, актор і поет Томмі Таберманн. За його словами, нова міра дозволить фіннам стати ближче один до одного не тільки в інтимному, але і в емоційному плані.

Для того, щоб потрапити на голосування, пропозиція повинна отримати підтримку половини членів парламенту (близько 100 чоловік). До даного моменту зібрано вже 13 підписів.

Деякі чиновники припускають, що дана ініціатива може отримати більше підтримки в тому випадку, якщо відпустка не буде оплачуваною. Як говорить Бьярне Калліс, головапартії Християнських демократів, "працівникам можна йти у відпустку по любові, проте оплачуватися він не винен".

Згідно з Трудовим кодексом країни, фінським співробітникам надається відпустка у розмірі 25 оплачуваних днів в році. Крім того, оплачуються також вихідні на честь державних свят, число яких може досягати 10 днів, пише TheNewYorkTimes.

Зараз ви читаєте новину «У Фінляндії вводять відпустку по любові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути