четвер, 13 грудня 2007 15:03

У Євросоюзі введені 30 правил чесної реклами

У Європейському Союзі вступила в силу директива, згідно з якою на території ЄС забороняється реклама, що вводить споживачів в оману.

Під заборону, окрім деяких рекламних прийомів потрапляють також "безкоштовні" торгові пропозиції і спонука клієнтів до здійснення покупки.

За словами представника Єврокомісії, директива визначає так званий "чорний список" з 30 заборонених до застосування торгових прийомів із заманювання потенційних клієнтів, які розповсюджуються також на Інтернет-ЗМІ і електронну торгівлю.

Право визначати покарання відносно порушників директиви про недобросовісну рекламу і методи торгівлі Єврокомісія надала урядам країн-членів ЄС.

Законодавча пропозиція Єврокомісії була схвалена в травні 2005 року, проте 13 з 27 держав ЄС досі не виконали законодавчі процедури, необхідні для її вступу до сили на їхній території.

У цьому списку - Франція, Німеччина, Фінляндія, Угорщина, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Португалія, Румунія, Іспанія, Швеція і Великобританія, проти яких виконавча влада ЄС вже порушила відповідні штрафні процедури, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «У Євросоюзі введені 30 правил чесної реклами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути