Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2008 10:05

У Ємені затримано 19 підозрюваних в причетності до теракту біля посольства США

За підозрою в причетності до теракту, що стався в середу біля американського посольства в Ємені, затримано 19 осіб. Як повідомляє агентство Reuters, заарештовані підозрюються в зв"язках з "Аль-Каїдою".

В середу 17 вересня біля посольства США в столиці Ємену Сані вибухнули дві машини, керовані смертниками. Перед цим терористи вступили в перестрілку з поліцейськими. В результаті стрілянини і вибухів загинули 16 людей, зокрема 6 терористів. Ніхто зі співробітників американського посольства не постраждав.

Відповідальність за теракт узяло на себе єменське угрупування "Ісламський Джихад" (що не має стосунку до однойменної організації в Палестині). Угрупування вимагає звільнити з в"язниці декілька своїх членів, погрожуючи інакше влаштувати теракти також в посольствах Великої Британії, Саудівської Аравії та ОАЕ, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Ємені затримано 19 підозрюваних в причетності до теракту біля посольства США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути