Ексклюзиви
субота, 05 квітня 2008 12:58

У Ємені арештовано більше 50 людей, які виступають проти дискримінації

Більше 50 осіб арештовано, десятки єменців, зокрема служителі порядку, отримали поранення в результаті протестних демонстрацій і масових безладів у низці провінцій на півдні Ємену, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на єменську газету "Аль-Айям".

Безлади почалися на цьому тижні на знак протесту проти дискримінації жителів південних провінцій при наборі добровольців в збройні сили. Вони охопили провінції Аден, Лахадж, Далія, Аб"ян, Шабва і посилилися протягом останніх днів.

На вулиці декількох міст введені війська і підрозділи сил безпеки. Проти демонстрантів, серед яких є жінки, використовуються танки, бронетранспортери, сльозоточивий газ. Мали місце зіткнення маніфестантів із силами порядку і напади на в"язниці з метою звільнення заарештованих.

На суботу призначені нові протестні акції у ряді міст єменського півдня.

У заяві, поширеній в середу єменським інформаційним агентством Саба, уряд республіки рішуче засудив "акції вандалізму, безладів і анархії, організовані диверсійними елементами, які виступили проти Конституції, порядку і закону", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Ємені арештовано більше 50 людей, які виступають проти дискримінації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути