пʼятниця, 07 грудня 2007 15:19

У Єгипті заборонять демонстрації в мечетях і церквах

Влада Єгипту має намір ввести жорсткі покарання за організацію демонстрацій в мечетях і церквах країни, пише в п"ятницю єгипетська газета "Аль-Масрі аль-Яум".

Законопроект, який отримав назву "Про збереження недоторканності місць культу", в даний час проходить затвердження в обох палатах єгипетського парламенту.

Згідно проекту документа, витяги з якого публікує газета, забороняється проводити будь-які мітинги і демонстрації в місцях відправлення культу і на прилеглих до них площах. За порушення закону передбачено покарання від крупного грошового штрафу до тюремного ув"язнення терміном не більше року.

Прем"єр-міністр Єгипту Ахмед Назіф в своєму посланні до депутатів вказує, що останнім часом в мечетях і церквах часто проводяться несанкціоновані мітинги, на яких деколи звучать образливі випади, зокрема на адресу визначних релігійних діячів.

Він відзначив, що мечеті, церкви і храми створені для відправлення культу.

Демонстрації в єгипетських мечетях і церквах часто організовуються за політичними мотивами. У минулому неодноразово відбувалися зіткнення мітингуючих з поліцією, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті заборонять демонстрації в мечетях і церквах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути