субота, 21 квітня 2007 17:55

У Єгипті ізраїльського шпигуна засудили на 15 років

В суботу за шпигунство на користь Ізраїлю єгиптянин, що отримав канадське громадянство, був засуджений до 15 років тюремного строку і штрафу у розмірі 1760 доларів (10 тисяч єгипетських фунтів).

Вищий суд держбезпеки в Каїрі визнав 31-річного Мохаммеда Ессама Гонейма аль-Аттара (Mohammed Essam Ghoneim al-Attar) винним в хабарництві, шпигунстві і змові з метою "нашкодити національним інтересам Єгипту". Згідно з матеріалам справи, аль-Аттар співробітничав з ізраїльською розвідслужбою Моссад, передаючи їм інформацію про іммігрантів арабського походження. Як стверджують слідчі, єгиптянин продовжив шпигунську діяльність і після еміграції до Канади.

Аль-Аттар був заарештований 1 січня 2007 року, коли приїхав відвідати родичів в Каїрі. Суд над ним почався в лютому. Підсудний наполягав на своїй невинності і стверджував, що єгипетські спецслужби тортурами змусили його підписати свідчення проти себе, пише Лента.Ру.
Зараз ви читаєте новину «У Єгипті ізраїльського шпигуна засудили на 15 років ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути