Ексклюзиви
пʼятниця, 29 серпня 2008 11:23

У джунглях Амазонки виявили загублені міста

Група дослідників з університету Флоріди виявила, що у видаленому районі амазонських джунглів у далекому минулому розташовувалися густозаселені міста і поселення.

Як відомо, існувала думка, що в амазонських джунглях ніхто не жив. Проте група дослідників під керівництвом професором Майком Хекенбергером виявила у віддалених районах Амазонки ознаки людського житла - а саме залишки поселень і навіть подібність дорожньої мережі.

Учені вважають, що люди, які проживали тут, займалися землеробством і розведенням риби. Ймовірно, ці общини були засновані ще до приходу в цей регіон європейців у 15 столітті. Але не дивлячись на це, дослідники відзначають високий рівень організації і планування поселень.

За словами учених, стародавні міста були обнесені високими стінами, частина з яких збереглися до наших днів. Що стосується доріг, то усередині кожного такого поселення вони були направлені з північного сходу на південний захід і відходили від центральної площі.

Дослідникам вдалося виявити також греблі і штучні водоймища, а також великі відкриті простори, що імовірно відводилися для землеробства.

За матеріалами: Кореспондент.net Україна.

Зараз ви читаєте новину «У джунглях Амазонки виявили загублені міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути