Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2008 12:05

У Делі Гордона Брауна нагородили почесним ступенем університету (ФОТО)

Британський прем"єр-міністр Гордон Браун заявив про необхідність реформувати систему ухвалення рішень міжнародних фінансових інститутів з тим, щоб вона більшою мірою відображала думку азіатських країн. "Я підтримую зміни у Всесвітньому банку, МВФ (Міжнародний валютний фонд) і "великій вісімці", які відображали б підйом Індії і підйом Азії", - сказав британський прем"єр, виступаючи перед представниками ділових кіл двох країн в Делі.

За його словами, Велика Британія "може і повинна зробити більше для покращення системи представництва у світових організаціях". Напередодні Браун підтримав заявку Індії на отримання місця в розширеному складі Ради Безпеки ООН після реформи цього органу. Він також відзначив позитивну роль, яку Індія зіграла у дискусіях в рамках зустрічей лідерів "великої вісімки".

Глава британського уряду також відзначив внесок у світову економіку Індії, яка за останні 15 років подвоїла свій ВВП. "Жодна глобальна компанія не може вважатися дійсно глобальною, якщо вона не почала діяльність в Індії", - заявив Браун. У завершальний день дводенного візиту Брауна до Індії, він провів переговори з індійським прем"єр-міністром Манмоханом Сінгхом, зустрівся з президентом країни Пратібхою Патіл, виступив перед студентами і викладачами Делійського університету, де прем"єра Великої Британії нагородили почесним званням.

Основними питаннями на порядку денному четвертого індійсько-британського саміту стали спільна боротьба з тероризмом, освіта і наука, торгово-економічне співробітництво, глобальна зміна клімату. Індійська сторона підняла питання посилення британської імміграційної політики, яка погіршила положення великої частини індійської діаспори у Великій Британії, що налічує півтора мільйона осіб, повідомляє  РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Делі Гордона Брауна нагородили почесним ступенем університету (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути