четвер, 15 травня 2008 12:26

У Дагестані 58 дітей госпіталізовані з діагнозом "гепатит А"

У селищі Сепараторний міста Махачкала Дагестану (РФ) з 3 травня по сьогоднішній день зареєстровані 58 випадків захворювання на вірусний гепатит "А" серед школярів. Про це на засіданні санітарно-протиепідемічної комісії уряду республіки повідомила керівник Управління Федеральної служби з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини по Дагестану Елеонора Омарієва.

"В 55 випадках це діти до 14 років, більша частина з яких відвідує одну зі шкіл селища N28, - відзначила керівник управління. - Всі вони госпіталізовані в республіканський центр інфекційних хвороб, їхній стан оцінюється як легкого й середнього ступеня важкості".

За попередніми даними, причиною захворюваності дітей стала незадовільна якість питної води в садівничому товаристві "Сепаратор", де проживають близько 4,5 тис. осіб, з яких 900 - діти до 17 років. "Місцеве населення не забезпечене водопровідною питною водою, відсутня каналізація, - констатувала Омарієва. - Території селища й садівничого товариства перебувають у незадовільному санітарному стані, є смітники".

У цей час фахівцями Федеральної служби з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини проводяться подвірні обходи, беруться проби води. Відповідним службам на урядовому засіданні було доручено організувати в селищі підвіз якісної питної води, забезпечити вивіз сміття й провести санітарну обробку водозаборів-колодязів і в стислий термін завершити розпочате будівництво водовода в садівниче товариство, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «У Дагестані 58 дітей госпіталізовані з діагнозом "гепатит А"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути